Kot voda, ki se zlije z vsem

Kot voda, ki se zlije z vsem je predstava v sedmih slikah, ki delujejo kot poglavja. Vsaka slika ima svoj naslov, sedma podari naslov celoti.

Vsebinsko predstava obravnava vprašanje (možnosti) načinov našega (so) bivanja in (ne) razumevanja širšega konteksta našega “biografskega časa”, kot ga poimenuje avtor teksta, Aljaž Škrlep, ki skozi svoje razmišljanje predlaga uvid daljšega, evolucijskega časa, tesno prepletenega s kreativnostjo kot tako.

Nosilna medija predstave sta ples in glasba, s prepletom prej omenjenega teksta ter motivom terske pravljice, ki se na uprizoritev veže v motivu ljubezenskega hrepenenja ter izpostavlja naravo nad človekom.

Posebna vrednost pravljice je tudi v dialektu, v katerem je zapisana in, posebej za to uprizoritev, tudi uglasbljena v kompoziciji Christopherja Bensteada, avtorja glasbe tudi ostalih delov predstave, in zapeta v izvedbi Barskega okteta.

Nastopajoči protagonisti predstave, dve plesalki in en plesalec, predstavniki skorajda treh generacij in umetniki treh gibalnih poetik, so v koreografiji Andreje Rauch Podrzavnik hkrati estetska kot tudi poetično kontemplativna stvaritev, ki v prepletu s tekstom odpira nove povezave, izpeljave in s tem nove perspektive.

Naslovi sedmih slik:
1. Prolog – Tema
2. Reka je vedno tam
3. Žalost
4. Dan mlad pastir
5. Čemur se je človek skozi čas vedno izmikal
6. Ponavljajoča?
7. Kot voda, ki se zlije z vsem

Plesno-gledališka uprizoritev v sedmih slikah

Režija, scenarij in koreografija: Andreja Rauch Podrzavnik / Avtor teksta: Aljaž Škrlep / Avtorska glasba: Christopher Benstead / Ples in soustvarjanje: Bojana Robinson, Jerneja Fekonja, Valtteri Keinanen / Zbor: Barski oktet / Izdelava scene: Martin Podrzavnik / Fotografija: Nada Žgank / Lučno oblikovanje in tehnično vodenje: Vallerio Bergnach / Produkcija: KD Ivan Trinko / Koprodukcija: Zavod Federacija Ljubljana

25. 2. 2024 ob 18h
Gledališče Ristori v Čedadu