Dotik Tkivo Tkanina

Avtorici Premuš in Bornšek bosta predstavili na mednarodni konferenci, Geneva New York, kratki plesni film z naslovom Dotik Tkivo Tkanina in predavanje Površine: Prehodi do drugega. Sledi predstavitev plesne instalacije v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana

→ plesna instalacija

“Dotik izzove ločenost med mano in tabo in daje možnost ustvarjanja tretjega prostora.

Tretja oblika predstavitve projekta se bo odvila v obliki instalacije. Obiskovalci so povabljeni v 20 minutni okvir, kjer se v svojem času  posvetijo večplastno oblikovanem prostoru, ki združuje vse tri aspekte predstave: telo – tkanina – zvok.

V subtilnem instalacijskem prostoru, ki ga bodo zgradile ustvarjalke Snježana Premuš, Anja Bornšek, Špela Škulj in Ida Hiršenfelder skupaj z obiskovalci gradimo in širimo dialog v različne sfere »dotika«: oprijemljivo, zaznano/čuteno, materialno/minljivo, intimno/skupno.

23. 5. 2024 ob 18h / 19h
Plesna instalacija
Art weekend, Cukrarna
→ povezava

→ kratki plesni film

DOTIK TKIVO TKANINA

V plesnem projektu v letu 2022 se soavtorici poglobita v samo naravo komunikacije, ter nato material v letu 2023 prevedeta skupaj z režiserko Hano Vodeb in snemalcem Domnom M… , v kratki plesni film. Zavedata se, da primarni odnos gradimo skozi dotik, ki ga razumeta v najširšem pomenu. Njun duet odpira prostor, kjer komunikacija »stopi« iz vsakdanje linearnosti. Njuna prisotnost se razteza skozi drugo in sledi toku stanj, ki se porajajo skozi fluidnost ter raziskovanja meja. V tem dialogu se morata prilagajati, odpreti čute in omogočiti odzivnost, ki lahko teče v več smeri hkrati. Kje se eno konča in drugo začne? Kako se ustavi? In kdaj se preobrazi v novo stanje skupnega trenutka.

7. 3. 2024 ob 20h
5. večer plesnih filmov, Kinoteka Ljubljana
→ povezava