.
.

FUO

ateljeji

Od procesa do proizvodnje.

Začne se v studiju, z delom z dogovori, (scores), ki nas vodijo v preigravanje odnosov, dotik. Bližina, razdalja, napetost, sprostitev, opazovanje, prevajanje, razumevanje drugega… Vse to je že del umetniškega delovanja. In potem pravzaprav ni ostre ločnice, kdaj postane to delo iztočnica za nastanek ideje, ki vodi v umetniško delo.

dogovor 2

Snježana / Andreja / Gregor

povabljeni gosti

dogovor 3

presečišča

podobe, zgodbe, sekvence

glasba

festival

publikacije

•  Če je vsako gibanje ples, potem je svet ena velika koreografija. •  Ples ni spanje. Ples ni, ko si prisiljen početi v življenju nekaj, kar ne želiš, vse ostalo je lahko ples.  •   Ples je problem ali ne. Meni postaja kot sorodniki, takšne imaš, hočeš ali ne.  •   Ples ni govorjenje, igranje, ampak je govorica telesa.  •   Ples zame je širok pojem. Ples je komunikacija. Ples ni navada.  •   Ples ni samo gibanje ampak je način kako še razmišljamo.  •   Ples ni igranje brez smisla, ples ni dolgčas, ples ni samota, ples ni zaprtost vase in svoj svet.  •   Ples ni tišina. Ples ni sramota. Ples ni misel. Ples je celota.  •   Plešeš ali ne plešeš, ko ponavljaš neke telovadne vaje? A je aerobika ples? Ples ni, ko se gibaš in ne poslušaš svojega telesa.  •   Na primer, če hodiš po ulici, je to že ples in neke vrste koreografija, saj si določiš zaporedje gibov. Ni nujno,da je lepo ali da si ga zapomniš, s tem ko se giblaš že plešeš, tako da je zame ples vse.

Odlomki iz razmišljanj – KAJ NI PLES – mladi plesalci/plesalke Celje, 22.4.2012

Koordinacija projekta: Snježana Premuš
Soavtorji: Kolektiv Federacija – Andreja Rauch Podrzavnik, Snježana Premuš, Gregor Kamnikar
Oblikovanje in postavitev spletne strani razstave: Sonia Pust, Uroš Pust
Stalni fotografi Federacije in razstave: Marcandrea, Nada Žgank, Peter Rauch
Avtorji fotografij predstav: Sunčan Stone, Nelson Valmor, José Caldeira, Saša Huzjak, Urška Boljkovac
Avtorji fotografij portretov: Matija Lukić, Marjeta Kamnikar, Urša Valič, Matjaž Rušt, Sandra Cvitkovac, Urška Boljkovac
Avtorji videov na spletni razstavi: jedrna skupina Federacije 2010-13, Vid Hajnšek, Maša Nonkovič, Marko Kumer Murč
Montaža video materiala v razstavnem prostoru: Andreja Rauch Podrzavnik
Zvok in glasba na spletni razstavi: Chris Benstead, Boštjan Perovšek
Pomoč pri produkciji: Katarina Mali
Predstava je v nastajanju. Razstavni prostor bomo redno dopolnjevali z dodatno snovjo in podrobnejšimi informacijami sodelavcev ter povezavami do spletnih strani umetnikov ter njihovega umetniškega delovanja.
Produkcija: Zavod Federacija Ljubljana
Koprodukcija: MGML, Društvo umetnikov DUM
S podporo Mestne občine Ljubljana