Odnos 2010

Koordinatorka: Snježana Premuš
Jedrna Skupina: Kaja Lorenci, Ryzo Fukuhara, Maja Dekleva Lapajne, Andreja Podrzavnik, Gregor Kamnikar, Snježana Premuš

Leto 2010 preizprašuje odnos: odnos do drugega (gledalca, partnerja, mlajšega, starejšega, sebe itd.), do prostora, do časa. Izbrali smo namenoma različne lokacije in drugačni – periodičen časovni razpon, da bi v novih okvirjih prišli do novih rezultatov, spoznanj, primerjav s klasičnimi. Prav tako želimo vzpostaviti neposrednejši odnos s publiko, ki postane del dogajanja. Razdeljeno je na dva dela – prvi del se posveča uglaševanju jedrne skupine in delovanje na različnih lokacijah po Ljubljani, ter drugi del, ki razširja delovanje v sodelovanju s partnerji.

Z zainteresiranimi neodvisnimi centri ( v koprodukciji s Forum Celje in Plesna Izba Maribor) se združimo v skupno delovanje – sodelovanje pri organizaciji dogodkov, ki bi s kontinuiranim delom skozi vsa 4 leta, počasi začela ustvarjati plesno povezavo, ki jo odlikuje ustvarjalna pretočnost in strateško približevanje publiki, ter širjenje plesnega sporočila med mlajše ustvarjalce, ter s tem ustvarjati medgeneracijsko sodelovanje.

Organizacija se je zgodila v dogovoru s partnerji – z njihovimi izkušnjami in poznavanjem lokalnega prostora. Tako se osnovna ideja sreča z praktično aplikacijo na določeno okolje.